Felhívás a XI. Pécsi MKE Doktorandusz műhelyen való részvételre

farkasr PhD műhely

Call for papers: The XI. Ph.D Workshop of the Hungarian Society of Economics at the University of Pécs (English version)

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) és Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (PTE KTK) idén tizenegyedik alkalommal rendez doktorandusz műhelyt Pécsett. A műhely célja, hogy lehetőséget teremtsen a Magyarországon működő közgazdasági doktori iskolák doktoranduszai, illetve doktorjelöltjei számára önálló kutatási eredményeik bemutatására, és azok szakmai közönséggel való megvitatására.

A műhely fontos eleme, hogy a doktoranduszok munkáit az adott témában különösen jártas felkért hozzászólók értékelik, továbbá javaslatokat tesznek a további kutatómunkával kapcsolatban, ezzel is segítve a minél színvonalasabb doktori értekezések elkészültét. A legjobb dolgozatok szerzői térítés nélkül vehetnek részt az MKE éves konferenciáján 2023-ban 

A rendezvény tervezett időpontja 2023. április 14. és 15. A részvételi szándékot 2023. február 28-ig lehet jelezni az előadni kívánt tanulmány phdmuhely@mktudegy.hu címre történő elküldésével. Kérjük, a jelentkezéssel együtt azt is írja meg, melyik doktori iskola hallgatója, és ki a témavezetője. A szervezőbizottság a tanulmányok ismeretében 2023. március 20-ig hozza meg a végleges döntést a részvételről.

A téma nincs a szűken értelmezett közgazdaságtudomány (economics) területére lehatárolva, de a gazdaságtudományok egyéb területeiről érkező tanulmányok esetében is elvárás az elméleti és módszertani igényesség (modell-alapú tárgyalásmód, empirikus vizsgálatok, adekvát ökonometriai eljárások témához és vizsgálati célhoz illeszkedő kombinációja).

A szervezőbizottság által elfogadott jelentkezők számára a szállást, az esti vacsorát, valamint a rendezvény közbeni frissítőket az MKE, ill. a PTE KTK támogatásával ingyen biztosítjuk, emellett a lehetőségek arányában útiköltség hozzájárulást is fizetünk.

Szervezőbizottság:

Horn Dániel (MKE elnöke)

Adamecz Anna, Briglevics Tamás, Kiss Hubert János, Farkas Richárd