A legjobb disszertáció-fejezet díja

A Legjobb PhD fejezet díj a legjobb MKE konferenciára beadott, fiatal kutató által írt tanulmányt (Job Market Papert) jutalmazza.

Olyan fiatal magyar kutató kaphatja meg, aki saját (akár társszerzős) tanulmánnyal jelentkezik az adott évi MKE konferenciára és a tanulmányát a beadás során a díjra (saját maga) jelöli (egy opció bejelölésével).

A díjra csak olyan kutató által írt tanulmány jelölhető, aki a doktori címét még nem vagy legfeljebb 2 éven belül kapta meg, és önmagát magyarnak tartja.
A tanulmánynak nem feltétlenül kell a PhD értekezésének a része lennie.

Tanulmányt díjazzuk, nem a kutatót. Nincs tematikai megkötés. A jelöléshez a konferencia jelentkezés során kell jelezni, hogy a tanulmányt az adott díjra is jelöli a szerzője.
Minden évben kiadjuk, és adott esetben megosztott helyezés is lehetséges. A díjat egy személy akár többször is megkaphatja, de egy tanulmány csak egyszer díjazható.

Döntőbizottság
A díjat az elnökség és az MKE program igazgatók közösen ítélik oda. Minden díjra jelölt tanulmányt egy külső, az adott témában jártas szenior MKE tag írásos formában bírál el. A bírálatot a döntés során a döntőbizottság figyelembe veszi.

Jelölési folyamat
Minden MKE tag jelölheti a saját aga által írt tanulmányt, a konferencia jelentkezés során, amennyiben az adott személy a doktori fokozatát még nem, vagy legfeljebb 2 éven belül szerezte meg (a konferencia időpontjához képest). A díjátadás az MKE éves konferenciája alatt, a közgyűlésen történik. A díjazott tanulmányt – amennyiben a szerzők(k) beleegyeznek – az MKE working paper sorozatban, illetve az adott évi Közgazdaság Szemle MKE különszámban (amennyiben lesz ilyen) is megjelentetjük.

Ki kaphatja?
A díjat olyan kutató tanulmánya kaphatja, aki magát magyarnak vallja és doktori fokozatát még nem vagy legfeljebb 2 éve szerezte.

Összeférhetetlenség
● MKE program igazgatók
● MKE elnökségi tagjai