Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) Konferenciafelhívás – 2022.12.19-20.

farkasr Felhívások, Hírek, Konferencia

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) 2022. december 19-20-án (hétfőn és kedden), tartja a tizenhatodik éves konferenciáját. A konferencia célja, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden közgazdasági témát kutató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek; azonban a részvétel MKE tagsághoz kötött.

A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. Az előadásokat követő vitában felkért hozzászólók működnek közre. A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból a Közgazdasági Szemle tematikus különszámot jelentet meg, melyet az MKE a Közgazdasági Szemle főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt.

A kutatási eredményeket már tartalmazó (draft) tanulmányokat ide kattintva lehet benyújtani.

Jelentkezési határidő: 2022. október 16. (vasárnap). A határidőt nem tervezzük meghosszabbítani, azonban kibővített absztraktokkal is lehet jelentkezni. Az elfogadás esélyét növeli, ha a beadott anyag kidolgozottabb és több eredményt tartalmaz. A tanulmány végleges változatát 2022. november 15-ig kell majd elküldeni a bírálónak.

Plenáris előadók: Kreif Noémi (University of York), Horn Dániel (KRTK KTI)

Idén már remélhetőleg személyesen is fogunk tudni találkozni, de emellett az előadások online elérhetőségét is biztosítani fogjuk tagjaink részére. Ennek megfelelően az MKE tagságra háromféle csomagot kínálunk fel:

  • Online tag: aki csak online tud bekapcsolódni a konferenciába, annak 5000 forintos éves tagdíj mellett biztosítunk erre lehetőséget.
  • Rendes tag: a személyes részvételre 20 000 forintos éves tagdíj mellett nyílik lehetőség figyelembe véve a megemelkedett catering költségeket.
  • Támogatói tag: 40 000 forintos éves tagdíj mellett lehet támogatói tagságot szerezni, mellyel a támogatói tagok meghívást kapnak a konferenciavacsorára, amire rajtuk kívül csak a konferencián előadókat hívjuk meg.

PhD hallgatók számára az online tagdíj fejében biztosítjuk a konferencián való személyes részvétel lehetőségét (vacsora nélkül).

Mindenkit szeretettel várunk!

MKE Elnöksége – szervezőbizottság
(Berlinger Edina, Briglevics Tamás, Csóka Péter, Farkas Richárd, Kiss Hubert János)