A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület céljai

mktudegy Egyesület

Az Egyesület célja, hogy elősegítse a magyar közgazdasági kutatásokat és a kutatási eredmények megvitatását. Az elméleti és alkalmazott közgazdasági témák szakmai vitája során törekszik a  korszerű közgazdaságtudomány szemléletének és értékeinek közvetítésére, a gondolatok és érvek szabad kifejtésére.

Főbb tevékenységei közé tartozik, hogy

  • éves rendszerességgel, a kutatók széles körének részvételével tudományos konferenciát szervez: az előadók itt bemutathatják értékes új eredményeiket, s rendszeres lehetőség nyílik a szakmai és személyes kapcsolatok kiépítésére, ápolására is.
  • olyan honlapot üzemeltet, amely hasznos információkkal segíti a magyar közgazdászokat, és megkönnyíti a kommunikációt a mindennapokban is.
  • elektronikus hírlevélben tájékoztatja tagjait a várható előadásokról, szemináriumokról, tudományos konferenciákról és kiadványokról, valamint álláslehetőségekről.

Az Egyesület külön gondot fordít arra, hogy a fiatal kutatóknak teret adjon eredményeik bemutatására és megvitatására. További célja, hogy az Egyesület segítsé­gével a külföldön tanuló és dolgozó magyar közgazdászok szakmai kapcsolatot tartsanak hazai kollégáikkal, ahazai kutatók pedig ösztönzést és támogatást kapjanak ahhoz, hogy nemzetközi mércével mérve is értékes eredményeket érjenek el.
Belépés az egyesületbe: bárki tag lehet, aki írásos jelentkezésében elfogadja az Egyesület alapszabályát és az éves tagdíjat befizeti. Az alapító közgyűlés határozata értelmében a 2007/2008-as akadémiai évben az éves tagdíj 10.000 Ft (diákoknak 5.000) Ft, és ugyanezt a tagdíjat fogadta el a közgyűlés a következő akadémiai évre is. A tagdíj a 2015/16-os évtől 15.000 Ft (diákonak 5.000 Ft) A belépésről itt található további információ.

Konferencia: az MKE első konferenciáját 2007. december 19-20-án tartotta Budapesten.
Az egyesület e-mail címe: elnoksegATmktudegyDOThu

Az egyesület 2007 februárjában és májusában tartotta alapító ülését, ahol többek között elfogadta az Alapszabályt és két évre megválasztotta az elnökségét. A jelenlegi (2015-16) elnökség összetétele itt érhető el.
Az MKE 49 kezdeményező alapító tagja 30 hazai és külföldi kutatóhelyről és intézményből kerül ki.

Csatolmány Méret
alapitotagok.pdf 77.06 kB
alapszabaly.pdf 126.08 kB