Felhívás a X. Pécsi MKE Doktorandusz Műhelyen 2022. 05. 06-07 való részvételre

farkasr Kiemelt hír, PhD műhely

Call for papers: X. Ph.D. Workshop of the Hungarian Society of Economics at the University of Pécs (English version)

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) és Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (PTE KTK) idén tizedik alkalommal rendez doktorandusz műhelyt Pécsett. A műhely célja, hogy lehetőséget teremtsen a Magyarországon működő közgazdasági doktori iskolák doktoranduszai, ill. doktorjelöltjei számára önálló kutatási eredményeik bemutatására, és azok szakmai közönséggel való megvitatására.

A műhely fontos eleme, hogy a doktoranduszok munkáit az adott témában különösen jártas felkért hozzászólók értékelik, továbbá javaslatokat tesznek a további kutatómunkával kapcsolatban, ezzel is segítve a minél színvonalasabb doktori értekezések elkészültét. A legjobb dolgozatok szerzői térítés nélkül vehetnek részt az MKE éves konferenciáján 2022-ben 

A rendezvény tervezett időpontja 2022. május 6. és 7. A részvételi szándékot 2022. március 31-ig lehet jelezni az előadni kívánt tanulmány phdmuhely@mktudegy.hu címre történő elküldésével. Kérjük, a jelentkezéssel együtt azt is írja meg, melyik doktori iskola hallgatója, és ki a témavezetője. A szervezőbizottság a tanulmányok ismeretében április végéig hozza meg a végleges döntést a részvételről.

A téma nincs a szűken értelmezett közgazdaságtudomány (economics) területére lehatárolva, de a gazdaságtudományok egyéb területeiről érkező tanulmányok esetében is elvárás az elméleti és módszertani igényesség (modell-alapú tárgyalásmód, empirikus vizsgálatok, adekvát ökonometriai eljárások témához és vizsgálati célhoz illeszkedő kombinációja).

A szervezőbizottság által elfogadott jelentkezők számára a szállást, az esti vacsorát, valamint a rendezvény közbeni frissítőket az MKE, ill. a PTE KTK támogatásával ingyen biztosítjuk, emellett a lehetőségek arányában útiköltség hozzájárulást is fizetünk.

Szervezőbizottság:

Berlinger Edina (MKE elnöke)

Briglevics Tamás, Csóka Péter, Kiss Hubert János, Farkas Richárd