MKE Diplomadíj 2024

aadamecz Hírek

Pályázati felhívás

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület szakdolgozati díjára

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) idén is pályázatot hirdet alap- és mesterszakos hallgatók közgazdaságtudományi (Economics) témában írt angol vagy magyar nyelvű szakdolgozatai számára. Az MKE elnöksége a legjobb pályázókat könyvutalvánnyal és az MKE éves konferenciáján való ingyenes részvétellel jutalmazza.

A pályázatra olyan, a 2023/2024-es tanévben benyújtott szakdolgozattal lehet nevezni, amely eredeti kutatási ötletet, elméleti, módszertani újítást vagy közérdeklődésre számot tartó empirikus eredményt tartalmaz. A legkiválóbb dolgozatok szerzői felkérést kapnak dolgozatuk előadására is a témájuknak megfelelő szekcióban.

A szakdolgozatot a szerző egyetértésével a témavezető vagy bármely MKE tag nevezheti úgy, hogy kitölti az alábbi google form-ot 2024. július 30-ig (és abban ír legfeljebb egy bekezdést arról, hogy a dolgozat miért felel meg a pályázat követelményeinek):

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeM247AN10nKAbG1no7KvRzfNioic34N2lQ2rYKhRIlQrikAA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&usp=mail_form_link

Egy témavezető/társtémavezető egy kategóriában (alapszak vagy mesterszak) csak egy dolgozatot nevezhet (illetve egy nevezett dolgozat témavezetője vagy társtémavezetője lehet). Az elfogadott szakdolgozatok közül az MKE elnöksége bírálók bevonásával választja ki a legjobbakat. A nevező oktatók és a hallgatók december közepén kapnak értesítést a pályázat elbírálásáról. A díjakat a decemberi MKE konferencián adjuk majd át.