Felhívás a III. Pécsi MKE Doktorandusz Műhelyen való részvételre

mktud1 PhD műhely
Idő: 
2015 Máj 29 – 00:002015 Máj 30 – 00:00

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) és Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (PTE KTK) idén harmadik alkalommal rendez doktorandusz műhelyt Pécsett. A műhely célja, hogy lehetőséget teremtsen a Magyarországon működő közgazdasági doktori iskolák doktoranduszai, ill. doktorjelöltjei számára önálló kutatási eredményeik bemutatására, azok megvitatására szakmai közönséggel, köztük az adott témában különösen jártas felkért hozzászólókkal, inspirálva ezzel a további kutatómunkát, és segítve minél színvonalasabb doktori értekezések elkészültét. A műhelyen Varga Attila tart plenáris előadást „Milyen a hasznos és jó kutatás?” címmel.

A műhely tervezett időpontja 2015. május 29-30. A részvételi szándékot április 30-ig lehet jelezni az előadni kívánt tanulmány phdmuhely@mktudegy.hu címre történő elküldésével. Kérjük, a jelentkezéssel együtt azt is írja meg, melyik doktori iskola hallgatója, és ki a témavezetője. A szervezőbizottság a tanulmányok ismeretében május közepéig hozza meg a végleges döntést a részvételről.
A téma nincs a szűken értelmezett közgazdaságtudomány (economics) területére lehatárolva, de a gazdaságtudományok egyéb területeiről érkező tanulmányok esetében is elvárás az elméleti és módszertani igényesség (modell-alapú tárgyalásmód, empirikus vizsgálatok, adekvát ökonometriai eljárások témához és vizsgálati célhoz illeszkedő kombinációja).
A tavalyi műhelyről a Közgazdasági Szemle 2014. szeptemberi számának 1065-1074. oldalán olvasható összefoglaló.
A szervezőbizottság által elfogadott jelentkezők számára a szállást, az esti vacsorát, valamint a rendezvény közbeni frissítőket az MKE, ill. a PTE KTK támogatásával ingyen biztosítjuk, emellett a lehetőségek arányában útiköltség hozzájárulást is fizetünk.
Szervezőbizottság:
Telegdy Álmos (MKE elnök)
Benczúr Péter, Elek Péter, Horn Dániel, Sebestyén Tamás (MKE elnökség)