MKE 2016. évi konferenciafelhívás

mktud1 Konferencia

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE, www.mktudegy.hu) 2016. december 19-20-án (hétfőn és kedden), Budapesten a Közép-európai Egyetemen (CEU) tartja tizedik konferenciáját.


Jelentkezési határidő: 2016. október 15.
kutatási eredményeket már tartalmazó (draft) tanulmánnyal a következő honlapon:
http://www.mktudegy.hu/felhivasok/jelentkezes-az-mke-eves-konferenciajara/

Az évenként megrendezett konferencia célja, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden közgazdasági témát kutató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek. A konferenciára elfogadott előadás nélkül is lehet regisztrálni. Plenáris előadást tart Ujhelyi Gergely, székfoglaló előadást pedig az MKE hivatalba lépő elnöke, Kónya István.

A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. Az előadásokat követő vitában felkért hozzászólók működnek közre.

A konferencián való részvétel MKE tagsághoz és előzetes regisztrációhoz kötött. Az éves tagdíj 15 000 forint (diákoknak 5 000 forint), további információk a www.mktudegy.hu honlapon találhatók.

Értesítés az előadás elfogadásáról: 2016. november 5.
Végleges tanulmányok benyújtása: 2016. november 30.
Regisztráció (előadás tartásával vagy anélkül): 2016. november 30.

A konferencián mindenki csak egyszer adhat elő, de társszerzőként több tanulmányt is jegyezhet. Külön-külön benyújtott dolgozatok mellett teljes tematikus szekciók jelentkezését is várjuk az info@mktudegy.hu címen a tervezett előadások megnevezésével. A szekció elfogadása után kérjük, hogy a résztvevők külön is jelentkezzenek a témakör megjelölésével.

A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból a Közgazdasági Szemle tematikus különszámot jelentet meg, melyet az MKE a Közgazdasági Szemle főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt.

MKE elnöksége – szervezőbizottság
(Benczúr Péter, Elek Péter, Horn Dániel, Sebestyén Tamás, Telegdy Álmos)