MKE 2015. évi konferenciafelhívás

mktud1 Konferencia

Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE)
Konferenciafelhívás – 2015. december 17-18.

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE, www.mktudegy.hu) 2015. december 17-18-án (csütörtökön és pénteken), Budapesten a Közép-európai Egyetemen (CEU) tartja kilencedik konferenciáját. Az évenként megrendezett konferencia célja, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden közgazdasági témát kutató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek. A konferenciára elfogadott előadás nélkül is lehet regisztrálni. Plenáris előadást tart Kertesi Gábor és Valentinyi Ákos.
A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. Az előadásokat követő vitában felkért hozzászólók működnek közre.
Jelentkezési határidő: 2015. október 5.
3-5 oldalas kibővített kivonattal vagy tanulmánnyal a konferencia2015@mktudegy.hu címen.
A konferencián való részvétel MKE tagsághoz és előzetes regisztrációhoz kötött.
Az éves tagdíj 10 000 forint (diákoknak 5 000 forint), további információk a www.mktudegy.hu honlapon találhatók.
Értesítés az előadás elfogadásáról: 2015. október 30.
Végleges tanulmányok benyújtása: 2015. november 30.
Regisztráció (előadás tartásával vagy anélkül): 2015. november 30.
Külön-külön benyújtott dolgozatok mellett teljes tematikus szekciók jelentkezését is várjuk a konferencia2015@mktudegy.hu címen a tervezett előadások megnevezésével. A szekció elfogadása után kérjük, hogy a résztvevők külön is jelentkezzenek a témakör megjelölésével.
A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból a Közgazdasági Szemle (www.kszemle.hu) tematikus különszámot jelentet meg, melyet az MKE a Közgazdasági Szemle főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt.