MKE 2012. évi konferencia: program

mktud1 Konferencia

Jelentkezési határidő: október 15. Az MKE 2012. évi konferenciája.

 

 

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE, www.mktudegy.hu2012. december 20-21-én, Budapesten tartja hatodik konferenciáját. Az évenként megrendezett konferencia célja az, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, egymás új eredményeinek megismerését, színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden olyan közgazdasági témát kutató jelentkezését, aki elő szeretne adni a konferencián, függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek. A konferenciára elfogadott előadás nélkül is lehet regisztrálni.

 

A konferencián való részvétel MKE tagsághoz és előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció december 9-éig ingyenes, ezután– a tagdíj rendezésén felül – 5000 forint késői regisztrációs díjat kell fizetni. Az Egyesülettel, a belépéssel és a korábbi konferenciákkal kapcsolatos információk az egyesület honlapján találhatók: www.mktudegy.hu

 

 

A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. A tervek szerint néhány plenáris előadás mellett a benyújtott és elfogadott tanulmányokat 3-4 előadást tartalmazó szekciókban lehet bemutatni. Az előadást követően minden tanulmányt felkért hozzászóló értékel.

 

Jelentkezni kész tanulmánnyal lehet a következő honlapon:

http://konferencia.mktudegy.hu

 

A konferenciára olyan tanulmány nyújtható be, amelyet folyóirat még nem fogadott el közlésre. Tematikai megkötés nincs. A jelentkezéshez szükséges információk a honlapon találhatók.

 

A jelentkezés határideje 2012. október 15.

 

Külön-külön benyújtott tanulmányok mellett teljes tematikus szekciók jelentkezését is várjuk. A javasolt szekcióknak is elkészült tanulmányokra kell épülniük. Tematikus szekciókra a konferencia@mktudegy.hu emailcímen várunk javaslatokat a tervezett előadások megnevezésével. A szekció elfogadása után kérjük, hogy a résztvevők külön-külön is jelentkezzenek, a megfelelő témakör megjelölésével.

 

A konferencián mindenki csak egyszer adhat elő, de társszerzőként több előadott tanulmányt is jegyezhet. Az előadókat általában korreferátumra is felkérjük. A konferencia szervezőbizottsága az MKE elnökségéből és felkért külső szakértőkből áll; a bizottságot Kóczy Á. László, az MKE elnöke vezeti. A szervezőbizottság 2012. október 30-ig hoz döntést az elfogadott tanulmányokról.

 

A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból a Közgazdasági Szemle (www.kszemle.hu) tematikus különszámot jelentet meg, melyet az MKE a Közgazdasági Szemle főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt. A közlésre szánt magyar nyelvű tanulmányok leadási határideje 2013. február 20.