Felhívás az V. Pécsi MKE Doktorandusz Műhelyen való részvételre

rlieli Felhívások, Konferencia

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (PTE KTK) idén ötödik alkalommal rendez doktorandusz műhelyt Pécsett. A műhely célja, hogy lehetőséget teremtsen a Magyarországon működő közgazdasági doktori iskolák doktoranduszai illetve doktorjelöltjei számára önálló kutatási eredményeik bemutatására és azok szakmai közönséggel való megvitatására.

A műhely fontos eleme, hogy a doktoranduszok munkáit az adott témában különösen jártas felkért hozzászólók értékelik, továbbá javaslatokat tesznek a további kutatómunkával kapcsolatban, ezzel is segítve a minél színvonalasabb doktori értekezések elkészültét. A legjobb dolgozatok szerzői térítés nélkül vehetnek részt az MKE éves konferenciáján 2017 decemberében. A doktorandusz műhelyen Szerb László, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára tart plenáris előadást.

A rendezvény tervezett időpontja 2017. május 26-27. A részvételi szándékot 2017. április 15-éig lehet jelezni az előadni kívánt tanulmány phdmuhely@mktudegy.hu címre történő elküldésével. Kérjük, hogy a jelentkezéssel együtt azt is írja meg, melyik doktori iskola hallgatója, és ki a témavezetője. A szervezőbizottság a tanulmányok ismeretében május elejéig hozza meg a végleges döntést a részvételről.

A téma nincs a szűken értelmezett közgazdaságtudomány (economics) területére lehatárolva, de a gazdaságtudományok egyéb területeiről érkező tanulmányok esetében is elvárás az elméleti és módszertani igényesség (modell-alapú tárgyalásmód, empirikus vizsgálatok, megfelelő ökonometriai eljárások témához és vizsgálati célhoz illeszkedő kombinációja).

A tavalyi műhelyről a Közgazdasági Szemle 2016. szeptemberi számának 1011—1018. oldalán olvasható összefoglaló.

A szervezőbizottság által elfogadott jelentkezők számára a szállást, az esti vacsorát, valamint a rendezvény közbeni frissítőket az MKE és a PTE KTK támogatásával ingyen biztosítjuk, emellett a lehetőségek függvényében útiköltség-hozzájárulást is fizetünk.

Szervezőbizottság:

Kónya István (MKE elnöke)

Benczúr Péter, Lieli Róbert, Reiff Ádám, Sebestyén Tamás, Szabó-Morvai Ágnes