Felhívás az MKE 2019-es konferenciáján való részvételre (jelentkezési határidő: október 14.)

areiff Felhívások, Hírek, Kiemelt hír, Konferencia

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) 2019. december 19-20-án (csütörtökön és pénteken), az MTA Humán Tudományok Kutatóházában (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.) tartja a tizenharmadik éves konferenciáját. Az évenként megrendezett konferencia célja, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden közgazdasági témát kutató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek. A konferenciára elfogadott előadás nélkül is lehet regisztrálni.

A konferencia plenáris előadói Laczó Sarolta (Queen Mary University of London) és Muraközy Balázs (MTA KRTK) lesznek.

A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. Az előadásokat követő vitában felkért hozzászólók működnek közre.

Jelentkezési határidő: 2019. október 14. (hétfő).

A kutatási eredményeket már tartalmazó (draft) tanulmányokat az Egyesület honlapján levő jelentkezési felületre lehet feltölteni: http://www.mktudegy.hu/konferencia/mke-konferencia-2018-jelentkezesi-felulet/37749/

A konferencián való részvétel MKE tagsághoz és előzetes regisztrációhoz kötött. Az éves tagdíj 15000, diákoknak 5000 forint (emellett lehetőség van támogatói tagdíj fizetésére is, amely nagysága legalább 30000 forint). További információk a www.mktudegy.hu honlapon találhatók.

Értesítés a benyújtott tanulmány elfogadásáról: 2019. november 4. (hétfő).

Végleges tanulmányok benyújtása: 2019. november 29. (péntek).

Regisztráció (előadás tartásával vagy anélkül): 2019. november 29. (péntek).

A konferencián mindenki csak egyszer adhat elő, de társszerzőként több tanulmányt is jegyezhet. Külön-külön benyújtott dolgozatok mellett teljes tematikus szekciók jelentkezését is várjuk az info@mktudegy.hu címen a tervezett előadások megnevezésével. A szekció elfogadása után kérjük, hogy a résztvevők külön is jelentkezzenek a témakör megjelölésével.

A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból tematikus különszámot jelentetünk meg egy vezető hazai közgazdasági folyóiratban, melyet az MKE a folyóirat főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt.

A konferencián óvodás és kisiskolás korú gyerekek számára felügyeletet biztosítunk, az erre irányuló igényt a novemberben esedékes regisztrációkor kérjük majd jelezni.

MKE elnöksége – szervezőbizottság
(Köllő János, Bisztray Márta, Csóka Péter, Reiff Ádám, Sebestyén Tamás)