Felhívás az MKE 2018-as konferenciáján való részvételre (határidő: okt. 15)

rlieli Kiemelt hír, Konferencia

Jelentkezési felület

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) 2018. december 20-21-én (csütörtökön és pénteken), az MTA Humán Tudományok Kutatóházában (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.) tartja a tizenkettedik konferenciáját. Az évenként megrendezett konferencia célja, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden közgazdasági témát kutató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek. A konferenciára elfogadott előadás nélkül is lehet regisztrálni.

A konferencia plenáris előadói Kondor Péter (London School of Economics) és Köllő János (MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont) lesznek.

A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. Az előadásokat követő vitában felkért hozzászólók működnek közre.

Jelentkezési határidő: 2018. október 15 (hétfő).

A kutatási eredményeket már tartalmazó (draft) tanulmányokat az Egyesület honlapján levő jelentkezési felületre lehet majd feltölteni.

A konferencián való részvétel MKE tagsághoz és előzetes regisztrációhoz kötött. Az éves tagdíj 15000 (diákoknak 5000) forint. További információk a www.mktudegy.hu honlapon találhatók.

Értesítés a benyújtott tanulmány elfogadásáról: 2018. november 5. (hétfő).

Végleges tanulmányok benyújtása: 2018. november 30. (péntek).

Regisztráció (előadás tartásával vagy anélkül): 2018. november 30. (péntek).

A konferencián mindenki csak egyszer adhat elő, de társszerzőként több tanulmányt is jegyezhet. Külön-külön benyújtott dolgozatok mellett teljes tematikus szekciók jelentkezését is várjuk az info@mktudegy.hu címen a tervezett előadások megnevezésével. A szekció elfogadása után kérjük, hogy a résztvevők külön is jelentkezzenek a témakör megjelölésével.

A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból a Közgazdasági Szemle tematikus különszámot jelentet meg, melyet az MKE a Közgazdasági Szemle főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt.

MKE elnöksége – szervezőbizottság
(Benczúr Péter, Kónya István, Lieli Róbert, Reiff Ádám, Szabó-Morvai Ágnes)