Felhívás az MKE 2017-es konferenciáján való részvételre (határidő: okt. 16)

rlieli Konferencia

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE, www.mktudegy.hu) 2017. december 18-19-én (hétfőn és kedden), Budapesten tartja a tizenegyedik konferenciáját, az MTA Humán Tudományok Kutatóházában (1097 Bp., . Az évenként megrendezett konferencia célja, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden közgazdasági témát kutató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek. A konferenciára elfogadott előadás nélkül is lehet regisztrálni.

A konferencia plenáris előadói Fluck Zsuzsanna (Michigan State University) és Tasnádi Attila (Budapesti Corvinus Egyetem) lesznek.

A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. Az előadásokat követő vitában felkért hozzászólók működnek közre.

Jelentkezési határidő: 2017. október 16 (hétfő).

A kutatási eredményeket már tartalmazó (draft) tanulmányokat a konferencia honlapra lehet majd feltölteni az alábbi felületen:

http://www.mktudegy.hu/konferencia/jelentkezes-az-mke-eves-konferenciajara/

A konferencián való részvétel MKE tagsághoz és előzetes regisztrációhoz kötött. Az éves tagdíj 15000 (diákoknak 5000) forint, további információk a www.mktudegy.hu honlapon találhatók.

További fontos dátumok:

Értesítés az előadás elfogadásáról: 2017. november 6 (hétfő).

Végleges tanulmányok benyújtása: 2017. december 1 (péntek).

Regisztráció (előadás tartásával vagy anélkül): 2017. december 1 (péntek). A regisztrációs felületet a kiértesítés napján nyitjuk meg.

A konferencián mindenki csak egyszer adhat elő, de társszerzőként több tanulmányt is jegyezhet. Külön-külön benyújtott dolgozatok mellett teljes tematikus szekciók jelentkezését is várjuk az info@mktudegy.hu címen a tervezett előadások megnevezésével. A szekció elfogadása után kérjük, hogy a résztvevők külön is jelentkezzenek a témakör megjelölésével.

A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból a Közgazdasági Szemle tematikus különszámot jelentet meg, melyet az MKE a Közgazdasági Szemle főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt.

MKE elnöksége – szervezőbizottság
(Benczúr Péter, Kónya István, Lieli Róbert, Reiff Ádám, Szabó-Morvai Ágnes)