Felhívás az VII. Pécsi MKE Doktorandusz Műhelyen való részvételre

rlieli Felhívások, Kiemelt hír, PhD műhely

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) és Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (PTE KTK) idén hetedik alkalommal rendez doktorandusz műhelyt Pécsett. A műhely célja, hogy lehetőséget teremtsen a Magyarországon működő közgazdasági doktori iskolák doktoranduszai, ill. doktorjelöltjei számára önálló kutatási eredményeik bemutatására, és azok szakmai közönséggel való megvitatására. 

A műhely fontos eleme, hogy a doktoranduszok munkáit az adott témában különösen jártas felkért hozzászólók értékelik, továbbá javaslatokat tesznek a további kutatómunkával kapcsolatban, ezzel is segítve a minél színvonalasabb doktori értekezések elkészültét. A legjobb dolgozatok szerzői térítés nélkül vehetnek részt az MKE éves konferenciáján 2019. decemberében. A doktorandusz műhelyen Rappai Gábor tart plenáris előadást. 

A rendezvény tervezett időpontja 2019. május 31 és június 1. A részvételi szándékot március 29-ig lehet jelezni az előadni kívánt tanulmány phdmuhely@mktudegy.hu címre történő elküldésével. Kérjük, a jelentkezéssel együtt azt is írja meg, melyik doktori iskola hallgatója, és ki a témavezetője. A szervezőbizottság a tanulmányok ismeretében április végéig hozza meg a végleges döntést a részvételről. 

A téma nincs a szűken értelmezett közgazdaságtudomány (economics) területére lehatárolva, de a gazdaságtudományok egyéb területeiről érkező tanulmányok esetében is elvárás az elméleti és módszertani igényesség (modell-alapú tárgyalásmód, empirikus vizsgálatok, adekvát ökonometriai eljárások témához és vizsgálati célhoz illeszkedő kombinációja). 

A szervezőbizottság által elfogadott jelentkezők számára a szállást, az esti vacsorát, valamint a rendezvény közbeni frissítőket az MKE, ill. a PTE KTK támogatásával ingyen biztosítjuk, emellett a lehetőségek arányában útiköltség hozzájárulást is fizetünk. 

Szervezőbizottság: 

Köllő János (MKE elnöke) 

Bisztray Márta, Csóka Péter, Reiff Ádám, Sebestyén Tamás