Felhívás a VIII. Pécsi MKE Doktorandusz Műhelyen való részvételre

areiff Felhívások, Kiemelt hír, PhD műhely

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (PTE KTK) idén nyolcadik alkalommal rendez doktorandusz műhelyt Pécsett. A műhely célja, hogy lehetőséget teremtsen a Magyarországon működő közgazdasági doktori iskolák doktoranduszai, ill. doktorjelöltjei számára önálló kutatási eredményeik bemutatására, és azok szakmai közönséggel való megvitatására.

A műhely fontos eleme, hogy a doktoranduszok munkáit az adott témában különösen jártas felkért hozzászólók értékelik, továbbá javaslatokat tesznek a további kutatómunkával kapcsolatban, ezzel is segítve a minél színvonalasabb doktori értekezések elkészültét. A legjobb dolgozatok szerzői térítés nélkül vehetnek részt az MKE éves konferenciáján 2020. decemberében. A doktorandusz műhelyen Berlinger Edina, az MKE megválasztott elnöke tart plenáris előadást.

A rendezvény tervezett időpontja 2020. október 3 (szombat), amely így összekapcsolódik a Gazdaságmodellezési Társaság szintén Pécsen rendezett konferenciájával. Jelenleg arra számítunk, hogy a műhelyt meg tudjuk tartani helyszíni jelenléttel. Amennyiben erre nem lesz mód, online megoldással tervezzük lebonyolítani a rendezvényt.

A jelentkezéseket augusztus 15-ig várjuk, az előadni kívánt tanulmány phdmuhely@mktudegy.hu címre történő elküldésével. Kérjük, a jelentkezéssel együtt azt is írja meg, melyik doktori iskola hallgatója, és ki a témavezetője. A szervezőbizottság a tanulmányok ismeretében szeptember 1-ig hozza meg a végleges döntést a részvételről.

A téma nincs a szűken értelmezett közgazdaság-tudomány (economics) területére lehatárolva, de a gazdaságtudományok egyéb területeiről érkező tanulmányok esetében is elvárás az elméleti és módszertani igényesség (modell-alapú tárgyalásmód, empirikus vizsgálatok, adekvát ökonometriai eljárások témához és vizsgálati célhoz illeszkedő kombinációja).

A szervezőbizottság által elfogadott jelentkezők számára a szállást, az esti vacsorát, valamint a rendezvény közbeni frissítőket az MKE, ill. a PTE KTK támogatásával ingyen biztosítjuk, emellett a lehetőségek arányában útiköltség hozzájárulást is fizetünk.

Szervezőbizottság:

Köllő János (MKE elnöke)

Bisztray Márta, Csóka Péter, Reiff Ádám, Sebestyén Tamás