Felhívás az MKE 2020-as konferenciáján való részvételre (jelentkezési határidő: október 12.)

areiff Kiemelt hír, Konferencia

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) 2020. december 21-22-én (hétfőn és kedden), az MTA Humán Tudományok Kutatóházában (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.) tartja a tizennegyedik éves konferenciáját. Az évenként megrendezett konferencia célja, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden közgazdasági témát kutató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek. A konferenciára elfogadott előadás nélkül is lehet regisztrálni.

A konferencia egyik plenáris előadója Berlinger Edina (Budapesti Corvinus Egyetem), az MKE 2021-22-re megválasztott új elnöke lesz.

A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. Az előadásokat követő vitában felkért hozzászólók működnek közre.

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a konferencia – előadóknak és hallgatóknak egyaránt – egy online platformon keresztül is követhető lesz. Azonban nagyon reméljük, hogy a konferenciát hagyományos módon (vagy legalább részleges személyes jelenléttel) is meg tudjuk majd tartani.

A kutatási eredményeket már tartalmazó (draft) tanulmányokat a konferencia – később megnyíló – regisztrációs felületére lehet majd feltölteni. A regisztrációs felület hivatkozását, a plenáris előadók nevét és a járványhelyzethez kapcsolódó technikai információkat a későbbiekben fogjuk elküldeni.

Jelentkezési határidő: 2020. október 12. (hétfő).

A konferencián való részvétel MKE tagsághoz és előzetes regisztrációhoz kötött. Az éves tagdíj 15000 (diákoknak 5000) forint. További információk a www.mktudegy.hu honlapon találhatók.

Értesítés a benyújtott tanulmány elfogadásáról: 2020. november 2. (hétfő).

Végleges tanulmányok benyújtása: 2020. november 27. (péntek).

Regisztráció (előadás tartásával vagy anélkül): 2020. november 27. (péntek).

A konferencián mindenki csak egyszer adhat elő, de társszerzőként több tanulmányt is jegyezhet. Külön-külön benyújtott dolgozatok mellett teljes tematikus szekciók jelentkezését is várjuk az info@mktudegy.hu címen a tervezett előadások megnevezésével. A szekció elfogadása után kérjük, hogy a résztvevők külön is jelentkezzenek a témakör megjelölésével.

A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból a Közgazdasági Szemle tematikus különszámot jelentet meg, melyet az MKE a Közgazdasági Szemle főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt.

MKE elnöksége – szervezőbizottság
(Köllő János, Bisztray Márta, Csóka Péter, Reiff Ádám, Sebestyén Tamás)

Vélemény, hozzászólás?